Malzemeler:
- Yarım kg şevketi bostan,
- 1 adet soğan,
- 250 gr koyun eti, (dana eti de olabilir)
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1,5 su bardağı sıcak su,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 yemek kaşığı silme un,
- 1 limon suyu,
- Tuz,
Şevketi bostanın pazardan alınmış hali
Yapılışı:- Şevket-i bostan ayıklanır, doğranır, bol suda bekletilerek yıkanır.
- Düdüklü tencerenin içine kuşbaşı doğranmış etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Suyunu tamamen çekmesine yakın zeytinyağı ilave edilir biraz daha kavrulur.
- Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Son olarak yıkanıp doğranmış otlar ilave edilir, otlar sararıncaya kadar arada karıştırılarak kapak kapalı kavrulur. 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir, 20-30 dakika pişirilir.
- Bir kasenin içinde yumurta sarısı, un ve limon suyu çırpılır. Yemeğin suyu alınarak alıştırılır. Karıştırarak yemeğe dökülür. 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder