Malzemeler:
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker,
- 2 su bardağı yoğurt,
- 1,5 su bardağı un,
- 2 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı sıvı yağı,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Yarım su bardağı kakao,
- 1 çay bardağı çekilmiş yeşil fıstık,
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı şeker,
- 4,5 su bardağı su,
Yapılışı:
- Yumurta ile şeker mikser ile 4-5 dakika çırpılır. Üzerine sıvı yağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenerek 2-3 dakika kadar daha çırpılır. İrmik ve un ilave edilir tahta kaşık veya spatula ile malzeme iyice karıştırılır.
- Yağlanmış orta boy fırın tepsisine karışım dökülür, üzerine çekilmiş fıstıklar serpilir. !75 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir ve soğutulur.
- 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su 7-8 dakika kaynatılır. Sıcak iken soğumuş revaninin üzerine gezdirilerek yavaş, yavaş dökülür. Soğuduktan sonra ,en az 30 dakika sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder