05 Ocak 2011

Kakaolu Fıstıklı Revani

Malzemeler:
  • 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 2 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım su bardağı kakao,
  • 1 çay bardağı çekilmiş yeşil fıstık,
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı şeker,
  • 4,5 su bardağı su,
Yapılışı:
  1. Yumurta ile şeker mikser ile 4-5 dakika çırpılır. Üzerine sıvı yağı, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenerek 2-3 dakika kadar daha çırpılır. İrmik ve un ilave edilir tahta kaşık veya spatula ile malzeme iyice karıştırılır.
  2. Yağlanmış orta boy fırın tepsisine karışım dökülür, üzerine çekilmiş fıstıklar serpilir. !75 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir ve soğutulur.
  3. 4 su bardağı şeker ve 4,5 su bardağı su 7-8 dakika kaynatılır. Sıcak iken soğumuş revaninin üzerine gezdirilerek yavaş, yavaş dökülür. Soğuduktan sonra ,en az 30 dakika sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...