26 Haziran 2011

Pişi Yapılışı


Malzemeler:
  • 3-4 su bardağı un,
  • İnstant kuru hamur mayası,
  • Su,
  • Tuz,


Yapılışı:
  1. Hamuru mayanın üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pişinizin çıtır çıtır olması için hamuru biraz daha fazla su ile yoğurun, cıvık hamur olsun. Üzerini kapatıp ( ortam sıcaklığına göre) yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
  2. Parmak uçlarınızı ve hamuru şekillendireceğiniz düz tepsi veya tabağı yağlayın. Hamurdan istediğiniz miktarda bir parça koparın, yağladığınız zeminde parmak uçlarınız ile hamuru yayarak inceltin, kızdırılmış tava içindeki sıvı yağda her iki tarafını kızartın. Bütün hamurunuz bitinceye kadar aynı işlemi yapın.
  3. Çayın yanında kahvaltı malzemeleri ile sıcak veya ılık olarak servis yapın. 
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. ay süpper görünüyor.Oğlumda çok sever

    YanıtlaSil
  2. Nurşen hanım, izmit tarım il müdürlüğünden mi emeklisiniz?

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuzu geç gördüm.İzmir tarım il müdürlüğünden emekliyim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...