Malzemeler:
- 600-700 gr sakız veya girit kabağı,
- 150-200 gr kıyma,
- 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 2 adet kuru soğan,
- 3 adet sivri yeşil biber,
- 1 adet domates,
- Yarım yemek kaşığı salça,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- Maydanoz, dere otu,
- 2-3 diş sarımsak,
- Karabiber, tuz, pul biber,
Yapılışı:
- Kabakların dış kabuklarını kazıdıktan sonra, önce uzunlamasına dört parçaya, sonra 2 cm uzunluğunda kesin.
- Soğanlardan birisini yarım halka şeklinde doğrayın, arzu ettiğiniz miktarda tuz, karabiber, pul biber ile birlikte kabağa ilave edin harmanlayın. Uygun bir borcama yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında kabakların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Diğer tarafta zeytin yağında, kıyma, ince doğranmış soğan, sivri biber ve sarımsağı birlikte kavurun. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve salçaları ekleyin, domatesler eriyinceye kadar pişirin.
- Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve dere otunu ilave edin karıştırın. Borcamdaki kabakların üzerine yayın. Yemek ile aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin, tekrar fırına sürün. 10-15 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder