Malzemeler:
- 20 adet kabak çiçeği,
- 20 tatlı kaşığı pirinç,
- 1 adet kuru soğan,
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 150-200 gr kıyma,
- 1 adet domates,
- 1yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Maydanoz, dere otu,
- Kuru nane, karabiber, tuz,
- Sosu için ayrıca 1 tatlı kaşığı domates salçası,
Yapılışı:
- Kabak çiçeklerinin ortasındaki kısım çıkarılır, bol su içinde, dolma içi malzemesi hazır oluncaya kadar bekletilir.
- Dolmanın içi bütün malzemeler karıştırılarak hazırlanır. Çiçekler suyun içinden çıkarılır, kaşık ile içlerine ( yarısını geçmiyecek miktarda) hazırlanan harçdan koyulur. Çiçekler ortada birleştirilir, hafif bükülür tencereye dik veya yatık dizilir.
- 1 tatlı domates salçası 1,5 su bardağı sıcak su ile ezilir, dolamaların üzerine dökülür. kısık ateşte ağır, ağır pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder