Malzemeler:
- 3 adet kabak,
- 1/2 su bardağı pirinç,
- 3-4 adet taze soğan,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- Maydanoz, dereotu,
- 1 su bardağı süzme yoğurt,
- 3-4 diş sarımsak,
- Tereyağı kırmızı toz biber,
Yapılışı:
- Kabakların kabukları soyulur, rendelenir. Pirinç 1 su bardağı sıcak su ile haşlanır, suyu çektirilir.
- Taze soğan ince ince doğranır zeytin yağında biraz kavrulur, rendelenmiş kabak ilave edilir biraz daha kavurulur.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile dereotu ilave edilir karıştırılır. Üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirilir. Maydanoz ve dereotu ile süslenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder