26 Haziran 2010

ZEYTİNYAĞLI YAZ TÜRLÜSÜ


Sebze ve meyveler ne kadar çiğ ve taze yenirse faydaları da o kadar çok oluyor.

Eski insanların sağlıklı ve uzun yaşamış olmalarının sebeplerinden biri de, yiyeceklerini çiğ yemiş olmaları. Sebze ve meyveyi az yiyenlerde çeşitli hastalıklar daha çok görülüyor ve bunlar cılız, boysuz, dayanıksız ve kısa ömürlü oluyor.

MALZEMELER:
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 domates
  • Yarım temek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Patlıcanların kabukları şerit şerit soyulur uzunlamasına 4 parçaya bölünür ve 1 cm eninde kesilir tuzlu suya atılır.
  2. Kabaklar kazınır patlıcanları kestiğimiz şekilde kesilir. Patatesler küçük küçük,  sarımsaklar ince ince doğranır. Biberlerin tohumları temizlenir iri doğranır. 
  3. Yemeklik doğranmış soğanlar zeytinyağında hafif kavrulur, soyulmuş ve küçük doğranmış domatesler, salça ve toz biber ilave edilir 3-4 dakika daha kavrulur.
  4. Hazırlanmış diğer sebzeler katılır kısık ateşte 10 dakika kavrulur. Üzerini kaplayacak kadar sıcak su konulur kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

NOT: Bütün sebzeleri tencereye koyup çiğden pişirebilirsiniz. Düdüklü tencerede  pişirecekseniz buharlaşma az olacağından daha az su konulur.

1 yorum:

  1. sarımsak cok yakısmıs , sogukken de cok lezzetlı

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...