27 Haziran 2010

KURU KÖFTE

MALZEMELER :
  • 500 gr köftelik kıyma 
  • 3 dilim bayat ekmek içi ( ufalanmış )
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 Yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kimyon,  karabiber, pul biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Arzu ederseniz yarım demet  maydanoz
  • Tuz
YAPILIŞI :
  1. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak  ( soğan ile sarımsağı birlikte robotta çekebilirsiniz  ) ıslatılıp sıkılmış ekmek ve diğer malzemeler ile karıştırılıp iyice yoğurulur .
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
  3. Kızgın yağda kızartılır .
Afiyet Olsun ...


NOT: Izgara köfte yapılırken ekmek konmaz veya çok az konur . Yumuşak olması için yoğururken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...