- 500 gr köftelik kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi ( ufalanmış )
- 1 adet kuru soğan
- 1 Yumurta
- 1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
- 3-4 diş sarımsak
- Arzu ederseniz yarım demet maydanoz
- Tuz
- Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ( soğan ile sarımsağı birlikte robotta çekebilirsiniz ) ıslatılıp sıkılmış ekmek ve diğer malzemeler ile karıştırılıp iyice yoğurulur .
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
- Kızgın yağda kızartılır .
NOT: Izgara köfte yapılırken ekmek konmaz veya çok az konur . Yumuşak olması için yoğururken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder