10 Temmuz 2011

Çikolatalı Makaron Tarifi



Makaronu bir süredir yapmak istiyordum, kısmet bu gün yapmakmış. İlk defa deneyeceğim için internette tariflere baktım, sonunda kendime uygun gelen bir tarif karması ( ufak tefek farklılıklar) ortaya çıkardım. İlk denemem olmasına rağmen fena olmadılar. Tatlı ile arasının pek iyi olmamasına rağmen, eşim de çok beğendi. Çok çeşitli makaron var. Fıstıklı, portakallı, sade v.s...Diğer  makaronları da yapıp sizlerle paylaşacağım...


Malzemeler:
  • 2 adet oda ısısında yumurta akı,
  • 100 gr pudra şekeri,
  • 65 gr toz şeker,
  • 15 gr kakao,
  • 50 gr toz badem ,
  • Bir çimdik tuz,
Çikolatalı ganaj için:
  • 110 gr kuvertür çikolata,
  • Yarım kutu krema, 100 gr
  • 30 gr tereyağı,
Yapılışı:
  1. Kremayı bir kaba alıp ocağa koyun ve ısınınca kapatın. Çikolata parçalarını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Tereyağını ilave edip soğuyuncaya kadar arasıra karıştırın.
  2. Badem unu, pudra şekeri ve kakaoyu birlikte robottan geçirin.
  3. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile mikserin düşük ayarı ile çırpın, şekeri azar azar ilave ederek 5 dakika kadar tepecikler oluşuncaya kadar hızlı ayarda çırpmaya devam edin.
  4. Badem unlu karışımı ilave edin karıştırın, karışımı ucunda yuvarlak duy bulunan sıkma torbasının içine koyun. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-5 cm çapında daireler şeklinde sıkın. Aralarında birkaç cm boşluk bırakmayı unutmayın.
  5. Sıkma işlemi bittikten sonra tepsiyi tezgaha hızlıca birkaç kez vurun.
  6. Makaronların üzeri kuruyuncaya kadar yaklaşık yarım saaat tepside bekletin. 125 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirin
  7. Soğuduktan sonra iki makaron arasına krema sürüp birleştirin. Kapalı kap içinde bir gün buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmesini tavsiye ederim.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...