02 Aralık 2010

Kremalı Kurabiye (25-30 adet)

Malzemeler:
  • 1 büyük yumuşak margarin,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Alabildiği kadar un,
  • Üzeri için pudra şekeri,
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 yumurta,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
Yapılışı:
  1. Kreme malzemeleri ile katıca krema pişirilir. Arzu edilirse kakao ilave edilir. Soğutulur.
  2. Şeker, yağ ve yumurta el ile karıştırılarak birbirine yedirilir. Diğer malzemeler ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurdan parçalar koparılır, yuvarlatılıp avuç içinde düzleştirilir, içine soğumuş kremadan 1 tatlı kaşığı koyup, kapatılır. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 175 derece fırında pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilip, servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...