Malzemeler:
- 1 büyük yumuşak margarin,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 yumurta,
- 1 paket kabartma tozu,
- Alabildiği kadar un,
- Üzeri için pudra şekeri,
Kreması için:
- 2 su bardağı süt,
- 1 yumurta,
- Yarım su bardağı şeker,
- 1 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
Yapılışı:
- Kreme malzemeleri ile katıca krema pişirilir. Arzu edilirse kakao ilave edilir. Soğutulur.
- Şeker, yağ ve yumurta el ile karıştırılarak birbirine yedirilir. Diğer malzemeler ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan parçalar koparılır, yuvarlatılıp avuç içinde düzleştirilir, içine soğumuş kremadan 1 tatlı kaşığı koyup, kapatılır. Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 175 derece fırında pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilip, servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder