29 Ocak 2011

Meyveli Yuvarlak Pasta


Malzemeler:
  • 5 yumurta,
  • 5 fincan un,
  • 5 fincan şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 2-3 adet muz,
  • 2 adet kivi,
  • Vişne,
  • Damla çikolata,
Krema malzemesi;
  • 3 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • Yarım paket labne peyniri,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:

Krema:

Şeker, un, nişasta karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir. Ilınınca vanilya ve labne peyniri konup karıştırılır.

Pandispanya:
  1. Çırpma kabında yumurta ile şeker  mikserle 10-15 dakika çırpılır. Elenmiş un, kakao, vanilya ilave edilir tahta kaşık veya spatula ile karıştırılır, yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  2. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Soğuyunca enine 3 parçaya kesilir. Her parça şekerli süt ile ıslatılır. Aralarına krema sürülüp  muz dilimleri yerleştirilerek, parçalar üst üste dizilir. Üzeri ve yanları krema ile kaplanır. Üzerine kivi, muz ve vişne taneleri yerleştirilir, damla çikolataları ile süslenir. Zevkinize göre değişik meyveler ile de süsleyebilirsiniz.
  3. Dolapta 3-4 saat veya 1 gece bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Not: Hazır pasta kreması kullanabilirsiniz. Kremanın bir kısmına biraz kakao karıştırıp, pastanın üzerini krema pompası ile zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...