Malzemeler:
- 1/3 su bardağı pekmez,(250 ml lik bardak kullandım)
- 1/2 su bardağı esmer şeker,
- 125 gr yumuşak tereyağı veya margarin,
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı,
- 1 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı karbonat,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 2 tatlı kaşığı zencefil,
- 6-7 adet karanfil,
- Yarım çay kaşığı tuz,
- İstenirse damla çikolata, ceviz,
- 3 su bardağı tam buğday unu,
- Karanfiller çeyrek çay bardağı kaynar su içinde 15 dakika kadar bekletilir. İçine 2 yemek kaşığı kakao konularak karıştırılır. Bir tarafta bekletilir.
- Margarin, zeytin yağı, esmer şeker mikser ile iyice çırpılır. Yumurta ve pekmez eklenir çırpmaya devam edilir. Sonra, kakaolu karanfil suyu, damla çikolata, ceviz ilave edilir karıştırılır.
- Tarçın, zencefil, tuz, un ve kabartma tozu eklenir ( başlangıçta 2 bardak un koyulur, 3 üncü bardak azar azar ilave edilir) elimize hafif yapışacak hamur oluşuncaya kadar yoğurulur.
- Hamur streç filmle sarılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, el içinde yuvarlatılıp hafif bastırılır, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında tam olarak 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder