19 Şubat 2011

Çocuklar İçin Anlatımlı Kapşonlu Hırka Modeli


Kullanılan ip: Nako Superlambs Special . 4 adet yeşil, 1 adet turuncu ip.
Kullanılan şiş no: 4,5 ve 5 
 Hırka ve kapşon boyutlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben genel olarak bilgi verdim. Çok şık ve sıcacık bir hırka.


                                                              ARKA:  82 ilmek başlanır. 1 düz 1 ters olmak üzere 12 cm lastik örülür. Lastikten sonra 4 sıra örülür. Desen konulur. 2 ci deseni göğüs hizasına gelecek şekilde denk getirilir. Lastikten 34 cm sonra yanlardan kol oyuğu için 3-2-1-1 ilmek kesilir. Lastikten sonra 50 cm olduğunda arka yaka için örgü ortasından 10 ilmek 1 kerede kesilir, sağ taraf beklemeye alınır, sol taraf arka yaka için sonraki 2.sırada 1 kere 4 ilmek keserek 2 sıra örülir, kalan  ilmek omuz için iki  kerede kesilir. Aynı işlemleri ters olarak uygulayarak beklemede olan sağ taraf örülir. (Arka bitmiş uzunluk 54 cm)

SOL ÖN: 48 ilmek başlanır. 1 düz, 1 ters olmak üzere 12 sıra lastik örülür. Lastikten sonra düz örgüye geçilir.  Desen arkada olduğu gibi örülür. Kenardan 8 ilmek ile lastik örgüye devam edilir, 40 ilmek düz örülür. 34 cm sonra kol oyuğu için 3-2-1-1 ilmek kesilir. Lastikten 54 cm sonra omuzlar için kalan ilmek iki kerede kesilir. İçerde boyun oyuğu için 48 cm de ön ortasından her 2. sırada 4-2-2 ve 1 ilmek kesmeden şişte bekletilir. Sağ ön örülürken kenardan 4 ilmek içerden eşit aralıklarla 7 adet ilik açılır.
 
KOL: 40 ilmek atılır. 1 düz 1 ters olmak üzere 12 sıra lastik örülür. Lastikten sonra düz örgüye geçince yanlardan 6 sırada bir, yeterli kol genişliği olana kadar 1 ilmek artırılır. lastikten 34 cm sonra kol oyuğu için 3-2-1-1 ilmek kesilir. Ortada 22 ilmek kalıncaya kadar yanlardan her sırada 1 ilmek kesilir. Son sırayı kesmeden önce yanlardan 3 ilmek kesilerek kol bitişi yuvarlatılır. (Kol uzunluğu 50 cm.)

Omuzlar ve yanları birleştirilir. Kapşonun rahat örülmesi için kollar kapşon örüldükten sonra birleştirilir.

KAPŞON: On tarafta yaka için serbest bırakılan ilmekler ile arka parçadan ilmekler alınır. (Toplam 80-90 ilmek arası). 25 cm düz örülür. Örgünün ortasındaki 3 ilmek, 2 sırada bir,  bir kerede alınarak kesilir. 5-6 cm oluncaya kadar. Sonra ilmekler şişten çıkarılır, örgü ikiye katlanır örgünün ortasından itibaren ilmek dikişi yapılarak birleştirilir. ( Bitmiş uzunluğu 30 cm)

İlmek dikişi: Tığ ile bir ilmeğin içinden önündeki ilmek çekilir. İlmekler bitinceye kadar bu şekilde devam edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...