06 Mart 2011

Arapsaçı Kavurması (Ege Mutfağı)


Malzemeler:
  • Yarım kg arapsaçı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 4 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • 4 adet yumurta,
Yapılışı:
  1. Arapsaçının kökleri temizlenir, taze  filizleri ve dalları alınır, yıkanır. 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Çok az su ile veya buharda 10-15 dakika haşlanır. (Haşlamadan da yapılır. Çok taze değilse pişmesi uzun sürebilir. Soğan ile kavurduktan sonra1 çay bardağı kadar sıcak su eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir.)
  2. Geniş yayvan bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan zeytin yağında kavrulur. Haşlanmış arapsaçı ilave edilir birlikte kavurmaya devam edilir.
  3. Piştikten sonra tuz eklenir karıştırılır. Yumurta sayısına göre oyuklar açılır, oyuklara yumurtalar kırılır. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber serpilir, Kapak kapatılır yaklaşık 2 dakika kapak açılmadan ocak da tutulmaya devam edilir. Yumurtaları lop tutabilirsiniz veya karıştırabilirsiniz. Yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...