17 Mart 2011

Çin Usulü Tavuk Tarifi (çin (china) mutfağı)

Malzemeler:
  • 300-400 gr mantar,
  • 500 gr tavuk göğüs eti (ben kemiksiz incik eti koydum),
  • 4-5 adet sivri biber,
  • 2 yemek kaşığı nişasta ,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu,
  • 1 çay kaşığı köri, karabiber,tuz,
Yapılışı:
  1.  Mantarlar iyice yıkandıktan sonra sekize bölünerek limonlu suda bekletilir.
  2. Teflon tencereye 2 kaşık yağ konulur, azıcık ısınınca ince ince doğranmış biberler konulup birkaç dakika kızartılır, kuşbaşı kesilmiş tavuk eti 2 kaşık nişastaya bulanıp tencereye atılır. Kısık ateşte arada bir karıştırılarak tavuklar beyazlaştırılır.
  3. Mantarlar süzülüp eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 20 dakika mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  4. Köri, tuz, azıcık karabiber, soya sosu konularak 1 dakika kadar daha bekletilir ve altı kapatılır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...