Malzemeler:
- 300-400 gr mantar,
- 500 gr tavuk göğüs eti (ben kemiksiz incik eti koydum),
- 4-5 adet sivri biber,
- 2 yemek kaşığı nişasta ,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı soya sosu,
- 1 çay kaşığı köri, karabiber,tuz,
Yapılışı:
- Mantarlar iyice yıkandıktan sonra sekize bölünerek limonlu suda bekletilir.
- Teflon tencereye 2 kaşık yağ konulur, azıcık ısınınca ince ince doğranmış biberler konulup birkaç dakika kızartılır, kuşbaşı kesilmiş tavuk eti 2 kaşık nişastaya bulanıp tencereye atılır. Kısık ateşte arada bir karıştırılarak tavuklar beyazlaştırılır.
- Mantarlar süzülüp eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 20 dakika mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Köri, tuz, azıcık karabiber, soya sosu konularak 1 dakika kadar daha bekletilir ve altı kapatılır. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder