14 Mart 2011

Patates Cipsli Poğaça



Malzemeler:
  • 1 paket sade patates cipsi (100 gr),
  • 2 yumurta, (1 yumurtanın akı üzeri için ayrılır),
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1/2 su bardağı zeytin yağı,
  • 200-250 gr lor peyniri veya tuzsuz beyaz peynir,
  • Maydanoz, dereotu,
  • 1 paket mahlepli-susam aromalı kabartma tozu,
  • 2,5 su bardağı un,
Yapılışı:
  1. Maydanoz ve dereotu yaprakları alınarak yıkanır ve ince ince doğranır. Cips robotta parçalanır. ( fazla inceltilmez).
  2. Yumurta ve zeytinyağı çırpma teli yardımıyla karıştırılır.
  3. Un ve kabartma tozu hariç, diğer malzemeler birer birer karıştırılarak ilave edilir. (Cipsin yarısından fazlası hamura katılır, bir kısmı üzeri için ayrılır).
  4. En son elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurulur.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, avuç içinde yuvarlanır, Önce yumurta akına batırılır sonra parçalanmış cipse bulanır. Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir. 180 derece ısıtılımış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...