12 Mart 2011

Portakallı Pankek Tarifi (Pancake)


Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yumurta
  • 1 portakal kabuğu rendesi,
  • Rendelenmiş portakalın suyu,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • Çay kaşığının ucu ile tuz,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tere yağı veya 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Yapılışı:
  1. Şeker, yumurta ile iyice çırpılır portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, süt ve yağ ilave edilir karıştırılır.
  2. Elenmiş un,tuz ve kabartma tozu eklenerek pürüzsüz koyu akışkan bir karışım elde edilinceye kadar çırpmaya devam edilir. ( Boza kıvamında olacak. Koyu ise süt, sıvı ise un ilave edebilirsiniz)
  3. Teflon tava ocağın büyük bölümüne alınır kızdırılır. Sonra ocak biraz kısılır.
  4. Küçük kepçe ile hamur alınır tavanın ortasına dökülür. Üzeri göz göz olunca spatula ile ters çevirilir.
  5. Ben küçük pankekler yaptım. Siz büyüklüğünü isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  6. Kahvaltıda bal (bal+ceviz) reçel ve peynir ile servis yapılır. Sade pankek de çok güzel, her şekli ile deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...