01 Mart 2011

Haşhaşlı Gözleme Tarifi (Samsun Yöresi)


Daha önce tarifini verdiğim Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek hamuru ile haşhaşlı gözleme yapabiliriz.  Miktarı kişi sayısına göre ayarlanır.

1-Bir kabın içinde haşhaşın üzerine, hamura sürülecek kıvama gelinceye kadar, sıvı yağ konulur ve karıştırılır.




2-Hamur hafif yağlanmış zemine yayılır, üzerine haşhaş -yağ karışımı sürülür,  rulo yapılır. Tavaya sığacak büyüklükte parçalar kesilir.
3-Her parça yanlarından bastırılırak yassıltılır sonra tava büyüklüğüne getirilir. Isıtılmış teflon tavada her iki tarafı pişirilir. Pişerken gözelce kızarması için fırça ile bir miktar yağ sürülür.


4- Kahvaltıda veya ikindi çayında, kahvaltı malzemeleri ile sıcak vaya ılık servisi yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...