27 Nisan 2011

Sebzeli Tas Kebabı


Malzemeler:
  • 300 gr kuş başı dana eti,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  •  2 su bardağı iç bezelye,
  • 2 orta boy patates,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı:
  1. Patatesleri küp küp doğrayın, yıkayıp süzdükten sonra kızartıp bir tarafta bekletin.
  2. Kuş başı etlerini düdüklü tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yağına kalıncaya kadar pişirin.
  3. Etlerimiz piştikten sonra küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Salçaları ilave edin salçanın kokusu gidinceye kadar kavurun.
  4. Ezilmiş sarımasakları, bezelyeleri, tuzu ve karabiberi katıp 5-10 dakika kapak kapalı olarak kavurun.
  5. Sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin, 15 dakika pişirin. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine kızarmış patates koyun, maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Güzel bir tarif, hoş sunum. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Tarif için teşekkürler.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...