22 Mayıs 2011

Elmalı Tart Tarifi



Malzemeler:
  •  3,5 su bardağı un,
  •  100 gram tereyağı,
  •  2 yumurta,
  •  1 su bardağı pudra şekeri,
  •  1 paket vanilya,
  •  1/2 paket baking powder,
  •  5 orta boy elma,
Sosu için:
  • 1 çay bardağı pekmez,
  •  3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
Üzeri için:
  •  1 çay bardağı dövülmüş ceviz,
  •  1/2 çay bardağı kuru üzüm,
  •  5 adet kuru kayısı ( İnce kesilmiş)
Yapılışı:
  1. 25 cm çapında yuvarlak tepsinin dibine sos malzemelerini karıştırarak, kremalize ettiğimiz sosu her tarafa yayılacak şekilde dökün. Sonra 8’e böldüğümüz 5 elmayı yuvarlak tepsi çevresinde yuvarlatarak yerleştirin.
  2. Tart için bütün malzemeleri karıştırıp elde ettiğimiz açılabilecek yumuşaklıktaki hamuru elmaların üzerini kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişip pişmediğini, kürdan batırıp tartı ve elmaları kontrol ediyoruz. Elmalar yumuşamış ve tartta kürdana gelmiyorsa pişmiş demektir. Cam tepside yapacak olursanız altta elmaların renk aldığını görebilirsiniz.
  3. Tartımız piştikten sonra 5 dakika bekleyin, ters çevirerek, elmaları üste çıkarın. Üzerini ceviz, kuru üzüm, kayısı ile süsleyin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...