Genellikle zeytinyağlı yaparım. Bu kez etli pişirmeye karar verdim. Enginarın bütün yemekleri çok lezzetli oluyor. Bakla yerine bezelye ve havuç kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 6 adet enginar,
- 250 gr kuş başı kuzu eti,
- Yarım kg kadar taze iç bakla,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 adet soğan,
- Yarım limon suyu,
- Dereotu,
- 1 çay kaşığı şeker,
- Tuz,
- Enginarların kararmaması için limonlu su hazırlanır. Bir kabın içine enginarları alacak kadar su koyulur. İçine 1 limon suyu sıkılır. Enginarların sapları dibinden kesilir. Dışındaki yaprakları taze yeri ortaya çıkıncaya kadar tek tek koparılır. Sonra bıçak ile kalan sert kısımları fazla derine inmeden soyulur. (sadece beyaz kısımları kalacak.) Tüylü kısımları kaşık yardımı ile kazınarak alınır. Hazırladığınız limonlu suya atılır.
- Baklalar da ayıklandıktan sonra limonlu suyun içinde bekletilir.
- Zeytin yağında, doğranmış soğan ve yıkanmış kuzu eti, et suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Bakla, dere otu, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. Enginarlar bütün olarak çukur kısımları alta gelecek şekilde dizilir. Yarım limon suyu ile 1,5 bardak sıcak su ilave edilir, kısık ateşte 25 dakika kadar pişirilir.
- Enginarlar servis tabağına alınır, çukur yerlerine baklalı et karışımından konulur, dere otu serpilerek sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder