18 Ağustos 2011

Şakşuka Tarifi


Hepimizin yaptığı kızartmadan farklı olarak, sebzeler küçük küçük doğranıyor. Adı da şakşuka oluyor. Bence güzel de oluyor. Çatalınıza bir kaç çeşit sebze birden geliyor. İstenilirse yoğurt konulmayabilir.

Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan,
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet patates,
  • 7-8 adet yeşil sivri biber,
  • 1 kase süzme yoğurt,
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 2 adet domates,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Patlıcanları alaca soyun, küp küp doğrayın. Tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
  2. Kabak ve patatesleri de küp küp doğrayın,
  3. Biberlerin içlerini ve tohumlarını temizleyin, 2 cm uzunluğunda doğrayın.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın.
  5. Sırasıyla, patates, kabak, patlıcan ve biberleri kızartın yağlarını süzdürerek kayık tabağa alın. Domatesleri 2 diş sarımsak ile birlikte yarım yemek kaşığı sıvı yağında suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzunu ilave edin bir kenara alın.
  6. 3 diş sarımsağı az tuz ile ezin süzme yoğurt ile karıştırıp kızartmaların üzerine dökün. En son üzerine domates sosunu döküp servis yapın...
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ah ah en sevdigimdir ama bir de kızartılmadan yapılsa.ama lezzetinide kızartma işi veriyor zaten.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...