21 Ağustos 2011

Sütlü Kabak Çorbası


Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabak,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet patates,
  • 1 adet küçük soğan,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı süt,
  • Tuz,
Yapılışı:
  1. Sebzelerin hepsi küçük küçük doğranır, bir tencerede üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan sebzeler blendır ile ezilir veya tel süzgeçten geçirilir.
  2. Çorba tenceresinde un 1 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavrulur. Üzerine ezilmiş sebzeler ilave edilir karıştırılır. Topaklanma olacaktır, karıştırdıkça yok olur veya tekrar blendır ile ezebilirsiniz.
  3. 2 bardak süt, tuz ve zeytinyağı ilave edilir bir taşım kaynatılır. Ocaktan alınır.
  4. Arzu ederseniz limon suyu ve nane ilave ederek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...