31 Ağustos 2011

Waffle Tarifi


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,
  •  Yarım çay kaşığı tuz,.
  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Vanilyanın yarısını yumurta aklarıyla birlikte beyazlaşıp tepecikler oluşuncaya dek çırpalım.
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri ayrı bir kasede çırpalım..
  3. Yumurta sarılarını çırpma işleminden sonra;  içine diğer malzemelerimizi sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, tarçını, yarım paket vanilyayı ve tuzu ekleyelim, karıştıralım.
  4. Karıştırmaya devam ederken aynı zamanda yavaş yavaş unu ilave edelim. 
  5. En son olarak  önceden hazırlamış olduğumuz yumurta akını, karışıma ekleyelim. Karıştırıp düzgün bir hamur elde edelim.
  6. Waffle makinasında veya teflon tavada pişirelim.
  7. Çikolata sosu, meyve, dondurma v.s ile servis yapalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...