01 Şubat 2012

Samsun Pidesi Nasıl Yapılır



Samsun' un kıymalı pidesinin tarifini vermek istedim. Bu hafta Samsun' dayım... Samsun' a gelip de  Samsun pidesi yememek olmaz. Yiyip de tarifini vermemek olmaz...Samsun'da pazar günleri kahvaltıda pide yenir. Pidenin iç malzemesi evlerde hazırlanır sonra yakındaki fırınlara gönderilerek pide yaptırılır. Zamanında yemek isterseniz erkenden fırının yolunu tutmak gerekiyor. Çünkü fırınlar kalabalık olur.


Malzemeler:

  • 500 gr kıyma,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 7-8 adet orta boy kuru soğan,
  • Tuz, karabiber,
Yapılışı:
  1. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağı ve kıyma ile birlikte soğanlar ölünceye kadar kavurun. Fazla kavurmayın, pidenin özelliği fazla kavrulmaması. Tuz ile karabiberi ilave edin ocaktan alın. Fırına götürün.
  2. Fırından gelen pideleri, genelde yağlanmış geliyor ama siz isterseniz tereyağı ile tekrar yağlayarak servis yapın.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Samsunlular agzinin tadini biliyor afiyetler olsun canim.

    YanıtlaSil
  2. Evet biz samsunlular agzimizin tadini biliyoruz bide su pideyi yapmayi bilmeyenler icin hamurununda tarifini verirseniz cok seviniriz, ic malzeme dogruda hamurun tarifini bulamadim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. evde sık sık yaptığım tarifime sol tarafta, tarif defterimin alt kısmında "hamur işleri börekler" linkini tıklayabilirsiniz ya da...sitemde gemyelide ara kısmına yazıp aratırsanız ulaşabilirsiniz...ilginize çok teşekkür ederim...sevgiler....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...