02 Nisan 2012

Çikolata Damlalı Vanilyalı Kap Kek (cup cake) (24 adet)



Malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Malzemeler: 
  • 220 gr tereyağı,
  • 4 adet yumurta,
  • 1,5  su bardağı şeker,
  • 100 gr mısır nişastası,
  • 4 su bardağı un,
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi,
  • Limon kabuğu rendesi,
  • 1 kutu 200 gr krema,
  • 1/2 paket kabartma tozu, 
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çimdik tuz,
  • Damla çikolata, 
 Dolgu Kreması İçin:
  • 200 gr krema,
  • 100 gr bitter çikolata, 
  • 100 gr sütlü çikolata,
  • 50 gr tereyağı,
Yapılışı:
  1. Dolgu kreması için, krema derin tencereye konulur kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Kaynamasına izin vermeyin. Küçük parçalara bölünen çikolatalar ve tereyağı ilave edilir mikser ile 4-5 dk çırpın. Soğuması için dolaba kaldırın.
  2. Un, nişasta, kabartma tozu, vanilya hindistan cevizi ve damla çikolatayı ekleyin iyice karıştırın,
  3. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile şekeri 2 dakika çırpın.
  4. Yumurtaları tek tek ilave edin karışım ile bütünleştirin.( her yumurtadan sonra mikser çalıştırılıp yumurta ile bütünleştirilir.) Sıvı krema, vanilya, tuz, limon kabuğu rendesini ilave edin 1-2 dk kadar daha çırpın.
  5. Katı malzemeleri yavaşça  ilave edip, sadece bütünleşinceye kadar kısa süreli mikseri çalıştırın. 
  6. Muffin tepsisine muffin kağıtlarını yerleştirin, hamuru kağıtların üst sınırına yakın olacak şekilde (yaklaşık 2/3 üne kadar) paylaştırın. ortalama 24 adet oluyor.
  7. Fırını 170 derecede iyice ısıtın sonra muffinleri koymadan fırınınızın ısısını 180 dereceye getirin. 25-30 dakika kadar pişirin.
  8. Kap keklerimiz soğuduktan sonra üzerini konik biçimde kesip ayrın. Oluşan boşluğun içine  dolgu kreması doldurun, kestiğiniz parçanın altındaki kısmı kesip kapağı tekrar kapatın. 
  9. Kap keklerin üzerine yine dolgu kreması sürüp renkli şekerler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...