16 Nisan 2012

Tuzlu Susamlı Simit


Malzemeler:

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı şeker,
  • 3 yemek kaşığı sirke,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 adet yumurta ( sarısı içine, akı üzeri için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı tahin,
  • Susam,
  • Aldığı kadar un,
Yapılışı:
  1. Sirke ile kabartma tozunu karıştırın. Susam ve yumurta akı dışında bütün malzemeyi ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, simit şekli verin. Küçük simitleri önce yumurta akına  sonra susama batırarak 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun... 

4 yorum:

  1. Simitler nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. simitleri yaptım bir harika oldular.tadı da görüntüsü kadar güzeldi.denemek isteyenler olursa hemen denesinler bakıp geçmesinler.bu güzel tarifler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. simitleri yaptım bir harika oldular.tadı da görüntüsü kadar güzeldi.denemek isteyenler olursa hemen denesinler bakıp geçmesinler.bu güzel tarifler için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...