20 Mayıs 2012

Kabak Kavurması Tarifi




Malzemeler:
  • 1 kg sakız kabak,
  • 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
  • 1 yemek aşığı kadar tereyağı,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 3-4  adet domates,
  • 3-4 yeşil sivri biber,
  • Sarımsak,
  • Nane, dere otu, 
  • Tuz.
Yapılışı:
  1. Kabakları soyup küçük doğrayın,
  2. Yayvan karnıyarık tenceresinde zeytin yağında soğanları ve biberleri birlikte biraz kavurun,
  3. Küp doğranmış domatesleri, tere yağını, kabakları ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar ara sıra ezmeden karıştırarak pişirin. İnmesine yakın tuzunu atın.
  4. Nane ve dere otu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. bu ara akşamları sebze tercih ediyorum...tama bana uygun sağlıklı bir alternatif olmuş ;)

    YanıtlaSil
  2. http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğine sizi de beklerim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...