25 Şubat 2013

sac kavurma


Malzemeler;
  • 500 gr kuş başı et, 
  • 1 adet orta boy kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 7-8 adet sivri yeşil biber,
  • 4 adet domates,
  • Karabiber, kekik, kimyon, tuz,
  • İstenirse kaşar rendesi,
Yapılışı;
  1. Küçük kuşbaşı doğranmış etler sacın çukur kısmına alınır, uygun kapak ile kapatılır, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir.
  2. Halka, halka doğranmış biber ve ince doğranmış soğan ilave edilir birlikte kavrulur.
  3. Küp doğranmış domatesler ilave edilir domatesler yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
  4. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun....


2 yorum:

  1. tazecik ekmek ile miss
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok lezzetli görünüyorlar umarım siz de sitemi ziyaret ederek yorumda bulunursunuz www.lezzetarifleri.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...