03 Ekim 2013

TUZLU PANKEK

tuzlupankek

Malzemeler;
  • 1 su bardağından biraz eksik süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 4 adet kıyılmış siyah zeytin,
  • 4 adet kıyılmış yeşil zeytin,
  • 1 yemek kaşığı kadar kıyılmış domates,
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Derin bir kabın içine yumurta, un, süt, sıvı yağ, kabartma tozu  ve tuzu birlikte mikser veya çırpma teli ile pürüzsüz bir hal alıncaya kadar iyice çırpın.
  2. Diğer malzemeleri ilave edin tekrar karıştırın.
  3. Orta ateşte dibi yağlanmış ve kızdırılmış tavaya karışımdan küçük bir kepçe alarak dökün fazla yaymayın. Üzeri göz göz olunca spatula yardımı ile ters çevirin. Tavayı bir daha yağlamayabilirsiniz.
  4. Pişen pankekleri servis tabağına alın, çayın yanında sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...