14 Haziran 2014

BURMA KADAYIF TATLISI

burmakadayıf 

Kadayıfı İstanbul'da yeğenimin nişanı için gittiğimde sevgili halacığım yaptı. Buradan kendisine çoookkk selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Birde haşhaşlı çörek yaptı ki sormayın gitsin...İkimiz aynı şehirde olsak çok işler yaparız ama ne yazık ki bir araya gelemiyoruz...10 elinde 10 marifet....Neyse....Yapım aşamasını tek tek fotoğrafladım. Ama ne yazık ki servise hazır halini çekmeyi unutmuşum...Tadı bir harikaydı...Kalan kadayıf ile ben sonradan bir tepsi daha yaptım....konuklar tarafından afiyetle yendi...
Malzemeler;
  • 1/2 kg yaş kadayıf,
  • Ceviz içi,
  • 400 gr tereyağı (daha az kullanabilirsiniz ve sıvı yağ ile karıştırabilirsiniz)
Şerbeti için malzemeler;
  • 5 su bardağı toz şeker,
  • 6 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu,
Yapılışı;
  1. Su ve şeker 10 dakika kadar kaynatılır, sonuna doğru limon suyu ilave edilir .
  2. Kadayıf ince ve uzun serilir, ortasına kadayıf boyunca ceviz serpilir, Kadayıfın ucundan başlanarak çevire çevire burularak sarılır tepsiye yerleştirilir.
  3. Elimizdeki malzeme bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
  4. Ocakta kızdırılmış tereyağı  tepside bulunan kadayıfın üzerine eşit olacak şekilde gezdirilerek dökülür.
  5. 200 derece ısıtılmış fırında kızartılır.
  6. Soğumuş olan kadayıfa şerbet biraz ılıkken dökülür. Şerbeti kontrollü koymanızda fayda var. Hepsini koymayıp bir kısmını şurubun durumuna göre sonradan koyabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Nefis tatlı tarifiniz için teşekkürler. http://www.ustasindanlezzetler.com/findikli-burma-tatlisi-tarifi.html buna benzer bir tarif. Sizinkide harika olmuş. Tarif defterim arasında şimdiden yerini aldı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...