18 Haziran 2015

TARHANASI ÇORBASI

tarhanaçorbası
Malzemeler;
  • 5 yemek kaşığı toz tarhana,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı( sıvı yağ kullanabilirsiniz)
  • 6 su bardağı sıcak su, ( varsa et suyu kullanabilirsiniz)
  • 3-4 diş sarımsak ( miktarını isteğe göre azaltıp, artırabilirsiniz)
  • Tuz,
Yapılışı;
  1. Tarhanaya uygun büyüklükteki bir kase içinde 1 su bardağı ilave edilir karıştırılır ve en az 10-15 dakika bekletilir. Tarhana suda eriyecektir.
  2.  Tere yağı tencerede eritilir soyulmuş ve kıyılmış sarımsaklar ilave edilir çok kısa bir süre kavrulur. (Sarımsağın kokusu bozulmasın.)
  3. Suda bekletilmiş tarhana ve 6 bardak sıcak su ilave edilir, kaynayıncaya kadar karıştırılır. Suyu fazla koymayın, çorbanız koyu olursa biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
  4. Kaynadıktan sonra  5 dakika daha tutulur ocaktan alınır.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...