- 5 yemek kaşığı toz tarhana,
- 1 yemek kaşığı tereyağı( sıvı yağ kullanabilirsiniz)
- 6 su bardağı sıcak su, ( varsa et suyu kullanabilirsiniz)
- 3-4 diş sarımsak ( miktarını isteğe göre azaltıp, artırabilirsiniz)
- Tuz,
Yapılışı;
- Tarhanaya uygun büyüklükteki bir kase içinde 1 su bardağı ilave edilir karıştırılır ve en az 10-15 dakika bekletilir. Tarhana suda eriyecektir.
- Tere yağı tencerede eritilir soyulmuş ve kıyılmış sarımsaklar ilave edilir çok kısa bir süre kavrulur. (Sarımsağın kokusu bozulmasın.)
- Suda bekletilmiş tarhana ve 6 bardak sıcak su ilave edilir, kaynayıncaya kadar karıştırılır. Suyu fazla koymayın, çorbanız koyu olursa biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha tutulur ocaktan alınır.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder