12 Ocak 2016

PORTAKAL REÇELİ

portakalreçeli
Malzemeler;
  • 2 kg kalın kabuklu portakal, 
  • 8 su bardağı şeker,(200 mlt lik bardak)
  • 1 adet limon suyu,
  • 2 su bardağı portakal suyu,
  • 2 su bardağı su.
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (köpürmesini engellemek için)
portakalreçeli1
Yapılışı;
  1. Portakalların kabukları rendenin ince tarafı ile beyaz kısmına inmeyecek şekilde yüzeysel rendelenir. Rendelenen kabukları atmayıp şekerleme yapabilirsiniz. 
  2. Tencereye alınan portakalların üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilir 5 dakika kaynatılır suyu süzülür, tekrar üzerini biraz geçecek kadar sıcak su konulur 5 dakika yine kaynatılır. 
  3. Ocaktan alınır soğuk suya tutulur soğutulur. Lokmalık büyüklükte doğraanır.
  4. Şeker, su ve portakal suyu bir tencerede hafif kıvam alıncaya kadar  10-15 dakika  kaynatılır. Doğranmış portakallar eklenir reçel kıvamını alıncaya kadar 40 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır.
  5. Sıcak iken kavanozlara eşit miktarda doldurulur (suyu ve tane kısımı)  kapakları sıkıca kapatılır bir bez üzerinde ters koyulur ve o şekilde soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...