- 2 kg kalın kabuklu portakal,
- 8 su bardağı şeker,(200 mlt lik bardak)
- 1 adet limon suyu,
- 2 su bardağı portakal suyu,
- 2 su bardağı su.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (köpürmesini engellemek için)
Yapılışı;
- Portakalların kabukları rendenin ince tarafı ile beyaz kısmına inmeyecek şekilde yüzeysel rendelenir. Rendelenen kabukları atmayıp şekerleme yapabilirsiniz.
- Tencereye alınan portakalların üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilir 5 dakika kaynatılır suyu süzülür, tekrar üzerini biraz geçecek kadar sıcak su konulur 5 dakika yine kaynatılır.
- Ocaktan alınır soğuk suya tutulur soğutulur. Lokmalık büyüklükte doğraanır.
- Şeker, su ve portakal suyu bir tencerede hafif kıvam alıncaya kadar 10-15 dakika kaynatılır. Doğranmış portakallar eklenir reçel kıvamını alıncaya kadar 40 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilir 5 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır.
- Sıcak iken kavanozlara eşit miktarda doldurulur (suyu ve tane kısımı) kapakları sıkıca kapatılır bir bez üzerinde ters koyulur ve o şekilde soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...
Ellerinize sağlık... Tam da mevsimi...
YanıtlaSil