Malzemeler;
- 3 yumurta akı,
- 1 su bardağı toz şeker (200grlık bardak kullandım)
- Bir çimdik tuz
Yapılışı;
- Yumurta aklarına tuz ilave edilir ve mikser ile yumuşak beyaz köpük oluncaya kadar çırpılır. Yaklaşık 5 dakika kadar.
- Şekerin yarısı mikseri durdurmadan kaşık kaşık ilave edilerek yüksek hızda çırpılmaya devam edilir. Kalan diğer yarısı birden konulur. Çırpıcının ucundan düşmeyecek kıvama gelmiş olması ve şekerin de erimiş olması gerekiyor. . Parmağınız ile ezerek anlayabilirsiniz. Essonso robot ile 6 dakikada istenen kıvama geldi.
- Hazırlanan karışım krema torbasına alınıp istenen sıkma ucu takılır, yağlı kağıt derilmiş tepsiye dik tutularak sıkılır.
- 110 derece ısıtılmış fırında sıkılan bezelerin büyüklüğüne göre 1 - 1,5 saat tutulur. Pişirme süresi önemli yeterince pişmez ise ortası çiğ kalıyor. Çıkarmadan evvel bir tanesi alınıp kontrol edilebilir.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder