20 Aralık 2016

CHİA TOHUMLU KREP


CHİA TOHUMU FAYDALARI VE KULLANIMI
Chia tohumu tüketimi bütün dünyada sağlıklı omega-3 yağları ve lif içeriği yüzünden giderek yaygınlaşıyor. Chia tohumunun kullanımı çok kolay. Marketlerde ve aktarlarda bulmak kolay. Tohumun tadı yok o nedenle direk yemeklerinize salatalarınıza ve smoothie'nize ekleyebilirsiniz. 
Chia tohumu su toplayan bir bitki Su ile temasında sıvıyı  emiyor ve jelimsi  bir kıvam alıyor.Tüketirken bol miktarda su içmeniz gerekir.
Chia tohumunun 10 faydası;

1- Daha çok lif alınır....Lif vardır 2-Omega-3 alınır...omega-3 vardır. beyin sağlığı için çok önemlidir,3- protein kaynağıdır.(kolesterol içermez), 4-çabuk doymayı, rahat uyumayı ve iyi hissetmenizi sağlayan amino asit, 5-iyi kolestrolü arıtırken LDL ve trigliseriti düşürür kalbimiz için iyi haber,6-enerji ve dayanıklılığı artırır 7- günlük calsiyum ihtiyacını karşılar. Diş ve kemik sağlığı için önemlidir, osteoporozu önler.8-Bolca fosfor..fosfor bulunması ile vücudun prorein işlemesine ve hücre tamirine yardımcı olur. 9-Manganez ihtiyacımızın bir kısmını karşılar . Manganez kemik gelişimine iyi gelir vücudun biyotin ve tiyamin gibi besinleri kullanmasına yardımcı olur.10- gluten içermez.

Malzemler;
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su,
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • Tuz
Yapılışı;
  1. Tüm  malzemler karıştırma kabının içine alınır tel çırpıcı ile pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılır. Boza kıvamında olmalı. 
  2. Krep yapılacak tava çok hafif yağlanır kızdırılır, karışımdan bir kepçe alınır tavaya dökülür. Tava dairesel haraket yapılarak karışımın yuvarlak bir şekilde yayılması sağlanır. Tavayı ilk krep için yağlıyorum diğer krepleri pişirirken yağlamıyorum.
  3. Bir yüzü kızarmadan diğer tarafını çevirmeyin. Spatula ile hafifçe kenarlarından kaldırarak tavadan ayırabilirsniz.
  4. Hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...