31 Ekim 2017

MADIMAK YEMEĞİ

Malzemeler;

  • Yarım  kg madımak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (tereyağı veya zeytinyağı kullanabilirsiniz)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • Kıyma, istenirse
  • 1/2  yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz 
  • Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı;
  1. Ayıklanıp yıkanan madımaklar ince ince kıyılır.
  2. İnce doğranmuış soğanlar sıvıyağda hafif kavrulur. Kıyma ilave edilir,  kıyma kavrulduktan sonra salçalar ilave edilir kısa bir süre daha kavrulur.
  3. İnce kıyılımış madımak, bulgur ve sıcak su  ilave edilir pişirilir.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servisi yapılır.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...