MALZEMELER:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet sivri biber
- 1 domates
- Yarım yemek kasığı biber salçası
- 1 soğan
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Soğanımızı ve ince ince doğradığımız biberlerimizi yağda güzelce kavuralım.
- Kıymamızı ilave edip 3- 4 dakika kavuralım. Sonra da salçamızı, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesimizi ekleyip domatesler ölene kadar kavurmaya devam edelim.
- Yıkanmış bulgurumuzu ilave edip bir kaç kez çevirelim, sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ilave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Ocağımızı söndürüp 10 dakika demlendirdikten sonra karıştıralım. Sıcak olarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder