26 Mayıs 2010

VİŞNE REÇELİ TARİFİ


MALZEMELER:
  • 1 kg vişne
  • 8 su bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu
YAPILIŞI:

  1. Yıkayıp temizlediğimiz vişnelerin çekirdeklerini çıkaralım bir kat vişne  bir kat şeker olacak şekilde tencereye yerleştirelim. Bir gece veya 5- 6 saat bekletelim.
  2.  Tencereyi ateşe koyalım kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım. Üzerinde biriken köpükleri alalım.
  3. Reçelimizi kıvamına gelmesi için geniş tepsiye ( ben borcama koyuyorum) koyup üzerini cam bir levha ile (veya temiz tülbent ile) hava alacak şekilde kapatıp güneşin durumuna göre 1 veya 2 gün güneşte bekletelim. Ara sıra karıştıralım. Güneşte reçelimizin rengi berrak ve ayrıca orijinal rengini, kokusunu korumuş oluyor.

NOT: Güneşte bekletme imkanınız yoksa kıvamına gelinceye kadar daha uzun süre kaynatmamız gerekiyor. Kaynatırken kıvamına geldiğini kontrol etmek için ara sıra cam tabağa alıp buzdolabında soğutup bakabiliriz. Reçelimiz olduktan sonra cam kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatalım. 1- 2 sene bozulmadan saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...