KREPLİ MANTARLI TAVUK
Krep malzemesi:
İçinin malzemesi:
- 400 gr tavuk göğüs eti,
- 300 gr mantar,
- 1 kutu krema,
- Tuz, karabiber, köri,
YAPILIŞI:
- Krep malzemelerini derin bir kaba koyalım ve mikserle pütürlü olmaması için iyice çırpalım. .
- Ocağımızın büyük kısmını açalım , teflon tavayı kızdıralım az miktarda yağ koyalım, yağı tavaya yayalım ve bir kepçe hamuru tavaya dökelim. Dairesel hareketle tavayı hafif sallayarak hamurumuzun yuvarlak yayılmasını sağlayalım.
- Tava sallandığında krepimiz tavadan ayrılıyorsa krep ters çevirilir ( krepin kenarını spatula ile kaldırarak tavadan ayırabilirsiniz) diğer yüzü de pişirilir. 2-3 krepten sonra gerektiğinde yağ koyalım. Tüm hamur bitene kadar bu işlemler tekrarlanır. ( 10 adet krep çıkıyor benim tava ile)
- Tavuk etini ve mantarları yıkayıp ( mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmasını engellemiş oluruz) kuş başı doğrayalım. yayvan bir tencerede birlikte pişmeye bırakalım. Malzememiz pişip suyu azaldığında , tuz, karabiber, köri ve kremamızı ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim. Kremamız sulu kalsın.
- Tüm kreplerimizin içine bu harcımızdan koyup rulo yapalım , açılmaması için üzerine 2 kürdan saplayalım. Bu şekilde de servis yapabiliriz, Ya da borcama dizelim, kalan suyu üzerine döküp az miktarda kaşar rendeleyip fırında ısıtabiliriz.
Afiyet olsun...
NOT: Tavuk ile mantarı krepsiz olarak da servis yapabiliriz. Çok nefis oluyor.
bana biricik kızım söylemişti ben yaparken çok uğraştım ve ona kızmıştım böyle birşey istediği için ama çok nefis oldu :)
YanıtlaSil