20 Haziran 2010

ISPANAKLI GÜL BÖREK


MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
  • Yarım kg ıspanağın yaprağı (kök ve sapları yemek yapınız)
  • Yarım kg lor peyniri
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
Harç için:
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt ( yarı yarıya karışımda olabilir)
  • 0,75 su bardağı zeytin yağ
  • 2 yumurta
YAPILIŞI:
  1. Ispanaklar bol suda yıkanır, temizlenir, yarım cm eninde doğranır ve süzdürülür.
  2. Doğranmış ıspanaklara lor peyniri, rendelenmiş veya robotta birlikte doğranmış patates ve soğan, yarım çay bardağı zeytin yağ, karabiber, pul biber,  tuz ilave edilir. Elimizle hafif hafif ovuşturarak karıştırılır. 
  3. Bir kabın içinde yumurta, süt, yoğurt ve yağ iyice çırpılır.
  4. 4 adet yufka açılıp üst üste serilir önce ortadan ikiye kesilir,  kesilen iki parça üst üste konur. 
  5. Daha sonra üçgen şeklinde 3 parçaya kesilir, kesilen parçaların hepsi tekrar üst, üste konur. ( 24 adet üçgen kesilmiş yufkamız olacak).
  6. Bütün üçgen yufkalara tek, tek sırasıyla bir yemek kaşığı yumurta, süt ve yoğurt karışımı sürülür, uzun kenarlarına yeterince ıspanaklı karışım konur ve fazla gevşek olmadan sarılır. Sonra bir ucundan tutup gül şeklinde döndürülür son ucu gülün alt kısmına sokturulup saklanır, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye fazla sıkıştırmadan sıra, sıra dizilir.
  7. Üzerlerine harcımızdan sürülerek  susam ve çörek otu serpilir  200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...