Malzemeler:
- 5 adet orta boy domates
- 4 adet yumurta
- 7-8 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- Tuz, karabiber
- Yıkanmış ortadan ikiye bölünmüş, ve tohumları temizlenmiş biberleri 3 cm boyunda doğrayın ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağında kavurun.
- Kabukları soyulmuş domatesleri yatay olarak önce 1 parmak kalınlığına yakın halkalar şeklinde daha sonra halkalarıda dörde kesin. Bu şekilde iri doğranmış domatesleri biberlerin üzerine yayarak dökün. Zeytinyağını gezdirin ve üzerlerine tuz serperek hafif hafif kaşıkla dokunarak tuzun dağılmasını sağlayın. ( Kesinlikle karıştırmayın). Kapağını kapatıp domateslerin pişmesini bekleyin.
- Domatesler suyunu çekmeye başlayınca kaşık yardımı ile kıracağınız yumurtalara yuva açın ve yumurtaları dağıtmadan bu yuvalara kırın. Yumurtaların üzerine tuz ve karabiber serpin kapağı kapatın.
- Kapağı eliniz ile kontrol edin, kapak iyice ısınınca 1 dakika sonra ateşi kapatın, 3-4 dakika kapağı açmadan bekleyin. Yumurtaların beyazlarının katılaşmasını bekleyin....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder