MALZEMELER:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 kuru soğan
- 7-8 adet yeşil soğan
- 2 domates
- 1 demet maydanoz, dereotu
- 4-5 sivri biber
- 2 limon suyu
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Tuz
- Bulgur üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökülüp üstü kapatılır.
- Soğan, maydanoz,dereotu, domates, biber yıkanıp ince , ince doğranır.
- Bulgurumuz kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz, biber salçası konur yoğurulur
- Hazırladığımız sebzeler, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır.
- Marul yaprakları ile servis yapılır.
misafirlerime kısır yapmıştım kısıra 1 tatlı kaşığı kadar çiğ köfte baharatı koydum bayıldılar başka güzel olmuş kısırın derler ve arada isterler tavsiye ederim bir deneyin
YanıtlaSil