27 Mayıs 2010

kısır tarifi


MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 adet yeşil soğan
  • 2 domates
  • 1 demet maydanoz, dereotu
  • 4-5 sivri biber
  • 2 limon suyu
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Bulgur üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökülüp üstü kapatılır.
  2. Soğan, maydanoz,dereotu, domates, biber yıkanıp ince , ince doğranır.
  3. Bulgurumuz kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz, biber salçası konur yoğurulur
  4. Hazırladığımız sebzeler, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır.
  5. Marul yaprakları ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. misafirlerime kısır yapmıştım kısıra 1 tatlı kaşığı kadar çiğ köfte baharatı koydum bayıldılar başka güzel olmuş kısırın derler ve arada isterler tavsiye ederim bir deneyin

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...