MALZEMELER:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un (200 ml )
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr margarin
- 1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Muz veya şeftali
- Bisküvi ile kakao birlikte robotta iyice çekilir, toz haline getirilir. Kare fırın tepsisini kaplayacak şekilde eşit yayılır.
- Tencerede yağ eridikten sonra un eklenip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Şeker, un ve süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya ilave edilir ve en az 15 dakika mikserle çırpılır.
- Muhallebimiz kakao bisküvi karışımı serilmiş tepsiye ileri geri haraketler ile yavaş yavaş dökülerek düzgün şekilde yayılır. (Gerekirse ıslak kaşık ile üzeri düzlenir).Buzdolabında 2-3 saat bekletilir.
- Tepsideki malzeme 10-12 cm uzunlığunda şeritler halinde kesilir. ( Tepsi uzunluğuna göre şerit enlerini siz ayarlayın ) Bir muz uzunlamasına 4 parçaya bölünür, bölünmüş bir parçası şerit boyuna göre kesilir.
- Kesilien muz şeritin kenarına yakın konulur,yavaşca muhallebi ile birlikte bir tur döndürülür, turun bittiği yerden kesilir. Servis tabağına yerleştirilir.Tepsideki malzeme bitinceye kadar devam edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder