09 Haziran 2010

ETLİ BİBER DOLMASI ( 4 kişilik)

ETLİ BİBER DOLMASI

MALZEMELER :
  • 250 gr kıyma,
  • 8 yemek kaşığı pirinç her bibere 1 yemek kaşığı pirinç hesaplanır,
  • 1 soğan,
  • Yarım demet maydanoz , dereotu,
  • 2 tatlı kaşığı kuru nene veya 1 avuç taze nane, 
  • 1 domates,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • 4 Yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 Tatlı kaşığı karabiber,
  • Tuz,
YAPILIŞI :
  1. Biberler yıkanır , içi çıkarılır ve kurulanır. Tencerede hafif kızartılır .
  2. Soğan, maydanoz, dereotu, nane, küçük doğranmış domates, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber , kıyma ve yağ ilave edilir yoğrulur
  3. Hazırlanan harç ile biberler doldurulur, tencereye dizilir. Yarım yemek kaşığı salça ile hazırlanmış salçalı su ilave edilip kısık ateşte pişirilir. Gerekirse pişerken sıcak su ilave edilir .
Afiyet Olsun ...

NOT: Biberleri kızartmadan da yapabilirsiniz . İkisinin lezzeti farklı oluyor . Arzu ederseniz uzerine sarımsaklı limon suyu dökebilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...