ETLİ BİBER DOLMASI
MALZEMELER :
- 250 gr kıyma,
- 8 yemek kaşığı pirinç her bibere 1 yemek kaşığı pirinç hesaplanır,
- 1 soğan,
- Yarım demet maydanoz , dereotu,
- 2 tatlı kaşığı kuru nene veya 1 avuç taze nane,
- 1 domates,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- 4 Yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 Tatlı kaşığı karabiber,
- Tuz,
- Biberler yıkanır , içi çıkarılır ve kurulanır. Tencerede hafif kızartılır .
- Soğan, maydanoz, dereotu, nane, küçük doğranmış domates, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber , kıyma ve yağ ilave edilir yoğrulur
- Hazırlanan harç ile biberler doldurulur, tencereye dizilir. Yarım yemek kaşığı salça ile hazırlanmış salçalı su ilave edilip kısık ateşte pişirilir. Gerekirse pişerken sıcak su ilave edilir .
Afiyet Olsun ...
NOT: Biberleri kızartmadan da yapabilirsiniz . İkisinin lezzeti farklı oluyor . Arzu ederseniz uzerine sarımsaklı limon suyu dökebilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder