- 2 su bardağı kırmızı mercimek (200 ml)
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım demet maydanoz, dereotu
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 6-7 taze soğan
- Arzuya göre pul biber
- 2-3 çay kaşığı kimyon
- 2-3 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı su
- Tuz
- Mercimek ayıklanıp yıkanır 5 bardak sıcak su ilave edilir, haşlanır. ( suyunu fazla çekmesin köfteler kuru kalır). Bulgur geniş bir kaba alınır üzerine mercimek ilave edilip karıştırılır. Üzeri uygun kapak, tepsi veya alüminyum folyo ile kapatılır 35-40 dk bekletilir.
- Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
- Taze soğan, dereotu, maydanoz temizlenip ince doğranır.
- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, karabiber, kimyon, salça konulur ve iyice yoğrulur.
- Son olarak hazırlanan yeşillikler ilave edilip karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
- Tabağa dizilir. Marul ile servis yapılır.
NOT: Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.
çok güzel oldu .kötü tarafı çok yiyorsunuz
YanıtlaSil