10 Haziran 2010

MERCİMEKLİ KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER:
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek (200 ml)
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı  zeytinyağ
  • Yarım demet maydanoz, dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 6-7 taze soğan
  • Arzuya göre pul biber
  • 2-3 çay kaşığı kimyon
  • 2-3 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
YAPILIŞI:
  1. Mercimek ayıklanıp yıkanır 5 bardak sıcak su ilave edilir, haşlanır. ( suyunu fazla çekmesin köfteler kuru kalır). Bulgur geniş bir kaba alınır üzerine mercimek ilave edilip  karıştırılır. Üzeri uygun kapak, tepsi veya alüminyum folyo ile kapatılır  35-40 dk bekletilir.
  2. Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir. 
  3. Taze soğan, dereotu, maydanoz temizlenip ince doğranır.
  4. Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, karabiber, kimyon, salça konulur ve iyice yoğrulur.
  5. Son olarak hazırlanan yeşillikler ilave edilip karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
  6. Tabağa dizilir. Marul ile servis yapılır.
         Afiyet olsun...
NOT: Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...