Adına bakıp aldanmayın...Görünüşü ve tadı harika...Deneyin, beğeneceksiniz...
MALZEMELER
- 200 gr ıspanak ( püre halinde 1 su bardağı)
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu, vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
- Ispanakların yaprakları yıkanır biraz su ile haşlanır süzülür rondodan geçirilir.
- Yumurtalar ile şeker 10 dakika beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir biraz daha çırpılır.
- Ispanak püresi eklenir karıştırılır yağlanmış 24-25 cm lik kalıba dökülür 175 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
- Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
- Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
- Pastanın üzerini süslemek için pişen kekin kapağını ayırın rondodan geçirin.
- Kek ortadan ikiye bölünür arasına ve üzerine krema sürülür, üzeri kırıntılar ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder