03 Temmuz 2010

PEYNİRLİ ( LOR PEYNİRLİ) KURABİYE


Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 yumurta ( bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1  çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı  un (200 ml )
  • Bir avuç maydanoz
  • 2 -3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (veya lor peyniri)
  • Kabartma tozu
  • Susam, çörek otu
Yapılışı:
  1. Kurabiyeyi yapacağımız kabın içinde sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, yoğurt, yumurtalar ( bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın) rendelenmiş peynir veya lor peyniri çatal ile ezilerek karıştırılır.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir yoğrulur. Yumuşak ve ele yapışmayan hamur elde edilir. Peynirin tuzuna göre tuz ekleyebilirsiniz. Ben koymadım.
  3. Elimiz ile hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır, avuç içinde yuvarlatılır fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. 22 adet falan çıkıyor bu tarif ile.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serpilir 180 derece fırında (yaklaşık 20 dakika) üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...