Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 2 yumurta ( bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı un (200 ml )
- Bir avuç maydanoz
- 2 -3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (veya lor peyniri)
- Kabartma tozu
- Susam, çörek otu
- Kurabiyeyi yapacağımız kabın içinde sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, yoğurt, yumurtalar ( bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın) rendelenmiş peynir veya lor peyniri çatal ile ezilerek karıştırılır.
- Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir yoğrulur. Yumuşak ve ele yapışmayan hamur elde edilir. Peynirin tuzuna göre tuz ekleyebilirsiniz. Ben koymadım.
- Elimiz ile hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır, avuç içinde yuvarlatılır fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. 22 adet falan çıkıyor bu tarif ile.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam ve çörek otu serpilir 180 derece fırında (yaklaşık 20 dakika) üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder