20 Haziran 2010

Kabak Mücveri


MALZEMELER:
  • 4 orta boy kabak
  • 1 orta boy soğan veya 4-5 adet yeşil soğan,
  • 4 çorba kaşığı un,
  • 2-3 sivri biber,
  • 3 yumurta,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Yarım demet dereotu,
  • Tuz, karabiber,
  • 1 paketten biraz az kabartma tozu,
  • Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ,
YAPILIŞI:
  1. Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıdıktan sonra orta rende ile rendelenir ve suyu süzülür.
  2. Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.
  3. Kızgın yağa kaşık kaşık birer cm ara ile tavaya dökülüp iki tarafı  kızartılır.
  4. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Ilık olarak sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

NOT:
  1. Mücver yağda kızartıldığı gibi, yağlanmış fırın tepsisine dökülür, fırında da pişirilir ve kesilerek servis yapılır.
  2. Mücveri, kabak yerine rendelenmiş patates ve ince doğranarak az haşlanmış pırasa ile de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...