MALZEMELER:
- 1 kg kaysı
- 8 su bardağı şeker (200 ml)
- Kayısı çekirdeği
- 1 limon suyu
- Kayısılar yıkanıp bölünmeden çekirdekleri çıkartılır veya dilimlenir. Kayısıların çekirdekleri kırılıp soyulur.
- Şeker 3 bardak su ile kaynatılıp iyice koyulaştırılır.
- Hazırlanan kayısılar ve soyulmuş çekirdek içleri ilave edilip yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılıp bir gün suyunda bekletilir. Sulanmışsa biraz daha kaynatılıp limon suyu ilave edilir. Ilınıca önce taneleri kavanoza konur sonra suyu ilave edilir.
- Kayısılar şurubunda bir taşım kaynatıldıktan sonra limon suyu katılıp cam bir kaba alınır. Üzerine tülbent veya uygun cam levha ile kapatılıp güneşde kıvamı koyulaştırılır.
- Kızılcık, erik, şeftalini reçelini de aynı şekilde yapıabilirsiniz. Yalnız şeftali sert olmalı, dilimlenip kabukları soyulmalıdır.
- Erik bağırsakları yumuşatır.
- Şeftalinin çiçek ve yaprakları kaynatılarak içilirse barsak solucanları düşer.
bugün kayısı reçelini tarifinizden deneyeceğim. Umarım güzel olur.
YanıtlaSil